Rahvusvaheline ettevõtjate heategevuslik golfiturniir toetas Pärnu Muusikakooli

Viiendat aastat toimunud rahvusvaheline heategevuslik golfiturniir „Smile Charity Golf 2015“ otsustas sel aastal toetada Pärnu Muusikakooli pillipargi täiendamist 16050 euroga. 

Käesoleva kooliaasta alguses pöördus Pärnu Linnavalitsuse abilinnapea Jane Metsa poole AS Wendre omanik Peter Hunt ja linnapersonalijuht Külliki Seire, soovides rahvusvahelise ettevõtjate heategevusliku golfiturniiri raames toetada ühte väga konkreetset Pärnu linna asutuse valdkonda. Jane Mets pakkus välja mitmeid linna asutuste vajadusi, otsustamine anti ettevõtjatele endile. Nii linnavalitsusele kui toetajaskonna esindajatele Tallinki suuromaniku Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidtile kui AS Wendre omanik Peter Huntile tuli suureks üllatuseks, et instrumendid, mida kool vajab, on väga kallid. 

Heategevuslikul golfiturniiril osales kokku 52 ettevõtjat Eestist, Lätist, Soomest ja Rootsist ning kogutud raha otsustasid ärimehed kinkida Pärnu Muusikakoolile. Toetussumma eest ostab kool omale baritonsaksofoni, fagoti ja bassflöödi. Tavapärastest eelarvevahenditest ei oleks antud instrumente, mis orkestri- ja ansamblikoosseisudes on eriti olulise rolliga, suudetud soetada. 

Tänuks kingituse eest andsid Pärnu Muusikakooli õpilased-õpetajad 18. septembril golfiturniirist osavõtjatele piduliku kontserdi. 

Muusikalise sissejuhatuse tegi Tahkuranna vastavatud golfikeskuses keelpillikvartett Heli Sommeri juhendamisel. Sellele järgnes meeleolukas pooletunnine kontsert, kus esines õpetaja Marju Mäe flöödiansambel, Pärnu Muusikakooli õpilastest ja õpetajatest koosnev tšellokvartett (õpetajad Heli Sommer ja Irina Matveus) ning Marek Taltsi kitarriõpilane Frederik Küüts muusikakooli rütmimuusika osakonnast. 

Pärnu linnavalitsus toetab omaltpoolt Pärnu Muusikakooli pillipargi uuendamist käesoleval ja järgmisel aastal kokku 36000 euroga. Antud summa sisaldab ka pikka aega plaanis olnud klaveripargi uuendamist ja renoveerimist. 

Maarja Talts 
Pärnu Muusikakool 

Golfiturniiri_ettevõtjad_18_09_2015 (1)