Head uudised rahvusvaheliselt noorte pianistide konkursilt LUSTLIK KLAVER

Laupäeval, 28. novembril 2015 toimus Lasnamäe muusikakoolis 3. konkurss LUSTLIK KLAVER. Klaveriõpilasi osales Eestist, Soomest, Leedust ja Valgevene muusikakoolidest. Žüriisse kuulusid Lembit Orgse, Ia Remmel ja Marja Jürisson. Kõigis vanusegruppides esitasid õpilased 2 (2. grupis 3) pala – lisaks kohustuslikule noore eesti helilooja palale teise pala vabal valikul.

Konkursile eelnes noorte heliloojate konkurss, milles osalesid heliloomingut õppivad noored Tallinna Muusikakeskkoolist, Tartu H. Elleri nim muusikakoolist, Eesti Teatri- ja Muusikaakadeemiast, Taani Kuninglikust Muusikaakadeemiast. Klaveriõpetajatest koosnev žürii valis noorte pianistide konkursi 5 vanusegrupi kohustuslikeks paladeks välja 13 uhiuut klaveripala seitsmelt noorelt heliloojalt. Preemiad noortele heliloojatele anti kätte konkursipäeval. Noored heliloojad hindasid ka ise oma palade esitust ning andsid üle auhinnad oma pala parima esituse eest.

Pärnu Muusikakoolist osalenud õpilased olid väga tublid:

9-10aastaste vanuserühm

II koht

Julia Ivanova – õpetaja Renata Marksalu

Lisaks valis noor helilooja Kersti Leppik Julia Ivanova oma pala „Rohutirtsu rännak“ parimaks esitajaks.

13-14aastaste vanuserühm

I koht

Melody Nirk – õpetaja Renata Marksalu

ÕNNITLEME!!!