Rütmimuusikaosakonna bänd „Müntel“ tõi Koolijazz 2022 võidu Pärnusse

4.-6. jaanuarini 2022 toimus Viljandis üleriigiline koolinoorte džässmuusikafestival „Koolijazz=Jazzikool“, millest võttis teiste seas osa ka 15 noort Pärnu Muusikakoolist. Kolme päeva jooksul toimusid erinevad töötoad ja seminarid, mida juhendasid oma ala tipptegijad, sh pianist Kristjan Randalu, kitarrist Jaak Sooäär ning maailmamuusika DJ Harlet Orasmaa.

Festivalil osalenud noortest moodustati erinevad bändid, mida juhendasid hinnatud muusikud Lauri Kadalipp, Kirke Karja, Tõnu Tubli, Arno Tamm, Erko Niit ja Marti Tärn. Intensiivse õpiprotsessi käigus sai iga bänd selgeks mitu pala, mida esitati 6. jaanuaril festivali avalikul lõppkontserdil Viljandi Pärimusmuusika Aidas. Sealsamas toimus päev varem ka festivali külalisesineja Susanna Aleksandra Veldi kontsert koos kitarristi Andre Maakeri ja kontrabassisti Robert Nõmmanniga.

Koolijazzi raames toimus ka koosmusitseerimise võistlus nimega „Mängu ilu“. Sellest võtsid osa Pärnu Muusikakooli rütmimuusika osakonna 2 bändi: ansambel “Müntel” (juhendaja Erko Niit) ja “Infinitiiv” (juhendaja Marge Lumisalu) ning kaks bändi Tartu I Muusikakoolist.

Konkursi parimaks valis žürii bändi “Müntel” koosseisus Aksel Madis Verlin, Aet Marliise Eriste, Adele Sillat, Herman Press ja Andero Tõniste. Bänd sai auhinnaks muusikateemalise maali (autor Aita Ambos) ning 8-tunnise salvestusaja Viljandi Kultuuriakadeemia helisalvestusstuudios. Personaalsed eripreemiad said Pärnu õpilastest Andero Tõniste, Aksel Madis Verlin ja Karl Kallastu. Bänd “Müntel” võitis sama konkursi ka kaks aastat tagasi.

Festivali „Koolijazz=Jazzikool“ korraldab mittetulundusühing Viljandi Vanamuusika Festival koostöös Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia muusikaosakonna ja Viljandi muusikakooliga.

Piltide autor on fotograaf Jaan Männik.